Загрейте предварително фурната на 220°С или 200°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.
В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта.
Добавете маслото и претрийте през пръсти или с вилица до равномерно ронлива смес (едри трохи).
Поръсете 220 мл мляко върху тестото и размесете бързо и внимателно за около 15 секунди. Ако сместа е суха и не се събира, не продължавайте да месите, добавете останалото мляко и размесете до компактно тесто.
Поставете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и разточете на правоъгълна кора с дебелина около 2 см.
Сгънете 3 като лист за писмо и разточете леко с набрашнена точилка, докато тестото отново стане дебело 2 см.
Нарежете на кръгчета с форма за бисквити с диаметър 6 см или за да избегнете остатъците от тесто, нарежете на ромбове или квадратчета с остър нож.
Подредете бисквитите наобратно (с дъното нагоре), за да си гарантирате бисквити с гладка повърхност в подготвената тава и намажете с мляко за по-апетитен загар.
Печете 15 до 20 минути, или до златисто кафяво в предварително загрята на 220°С или 200°С с вентилатор фурна.
Извадете ги от фурната и сервирайте топли с масло и ароматно сладко.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене