Сложете млякото, сметаната и ваниловата есенция в тенджера и загрейте. Когато заврат, ги отстранете от котлона и оставете сместа настрана да се охлади.
Междувременно с помощта на бъркалка разбийте жълтъците, захарта и солта в купа, докато станат на пяна. Към тях прибавете млечно-сметановата смес и бъркайте на гореща водна баня, докато сместа стане кремообразна. След това я оставете настрана да изстине.
Изсипете сместа в подходящ съд и замразете дълбоко. След около 90 мин разбъркайте енергично сладоледа с помощта на бъркалка и върнете във фризера за поне още час и половина.
Гарнирайте сладоледа с плодове по желание.
С останалите ви белтъци можете да приготвите Крем брюле торта в чаша.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти