С Гелфикс на Dr. Oetker мисията става възможна. Тайната съставка? Пектин. Колкото по-узрели са плодовете, толкова по-малко пектин съдържат. А той е необходим, за да се получи желиран мармалад или конфитюр при нагряване. Тук на помощ идва Гелфикс. В него е комбинирана правилната пропорция от така полезния цитрусов пектин и естествената лимонена киселина, които са необходими, за да се желира конфитюр от един килограм плодове. При нагряване на плодовата маса с Гелфикс пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре. Използвайте само узрели плодове с високо качество, защото само те ще придадат тъй желания свеж, плодов аромат и изкусителен бляскав цвят на вашите консервирани „съкровища". E, след като вече знаете каква е тайната за лесно и бързо приготвяне на сладка, конфитюри, мармалади и желета, е време да запретнете ръкави и да се захванете с приготвянето на домашна зимнина. Както винаги - ние сме тук, за да ви заредим с много идеи. Червени плодове, жълти плодове, нестандартни комбинации - открийте всички тук. 👇
20 Рецепти
36 Рецепти
11 Рецепти
42 Рецепти
22 Рецепти
0 Рецепти
Конфитюр за 5 минути
Ягодов конфитюр
Сладко от ябълки с канела
Сладко от череши с дъх на ром
Ягодов конфитюр с мента и аромат лимон
Сладко от круши с лавандула
Конфитюр от ягоди и ананас
Черешов конфитюр с орехи
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
4 от 4 видяни резултати