“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Загряване на фурната за печене

Полезен съвет

Повечето нови модели фурни за печене имат функция както за загряване на горен и долен нагревател, така и функция горещ въздух. В зависимост от вида печиво и указанията в дадена рецепта са подходящи различни начини на печене.
Следните печива се изпичат най-добре при:
1

Включени горен и долен нагревател

- мъфини (при печене на горещ въздух могат да се деформират от струята горещ въздух)
- пандишпанов блат за руло(при печене на горещ въздух ще стане трошлив и сух и няма да може да се навие)
- пандишпанови блатове (при печене на горещ въздух се образува един „захарен слой" на повърхността. Той може внимателно да се изреже.)
2

При включена функция горещ въздух

- eклери - стават хрупкави, бухват и не е необходимо след изпичането да се срязват
- cладки - могат да се пекат няколко тави едновременно на различните нива във фурната
При останалите печива (напр. кексово тесто, тесто с мая) изборът на загряване на фурната е от голямо значение. Основен принцип при печене на горещ въздух е, че фурната се загрява с около 20° по-ниска температура отколкото при печене на горен и долен нагревател, тъй като при този тип загряване топлината се разпределя по различен начин.