“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Втасване на тесто със суха мая

Полезен съвет

Тестото с мая не се пече веднага след приготвянето, а трябва да втаса достатъчно дълго. За тази цел oставете тестото, покрито (с домакинска кърпа) да престои на топло място, докато видимо увеличи обема си. Ето няколко предложения за втасване на тестото:
1

Във фурна на горен/долен нагревател:

Загрейте фурната на 50°C и поставете покритата с кърпа купа с тестото, докато обемът на тестото видимо се увеличи. Оставете леко открехната врата на фурната като поставите дървена лъжица. Така няма да стане твърде горещо тестото.
2

Микровълнова фурна:

Покрийте купата с тестото с навлажнена домакинска кърпа, защото така тя няма да залепне за тестото и няма да изсуши повърхността му. Настройте микровълновата фурна на 80 W макс. 90 W и оставете тестото да втаса за около 8 мин. При микровълнови фурни без въртящата се чиния обърнете тестото след около 4 мин.
3

Водна баня:

Оставете купата с тестото (покрито с влажна кърпа) да престои в топлата вода толкова дълго, че видимо да увеличи обемът си
4

В хладилника през нощта:

Пригответе тестото с мая от студени продукти. Оставете да престои в хладилника през нощта в купа, покрита с влажна кърпа и леко намаслено с олио.