“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Сляпо печене на ронливо маслено тесто

Тесто

Блатът от ронливо тесто трябва да се запече предварително, ако отгоре ще се залива със студена плънка като крем, плодове или сочен пълнеж. Тогава блатът остава хрупкав и не се напоява със сочния пълнеж.
Предварително изпечете само блата-основа във формата за торти. Защото ако печете основата заедно края на блата без пълнеж, той ще свлече по ръба и ще образува дебела издутина. Краищата на тестото се добавят едва, след като формата за тортата се поохлади леко.
Тесто, върху което след това ще се поставя студен пълнеж (крем, плодове) и сочен пълнеж, трябва да се пекат по метода „сляпо печене".
Подредете плътно една до друга формите за тарталети за полагане на тестото. Положете разточеното ронливо тесто внимателно над формите. Леко притиснете тестото във формите. Прекарайте точилката над формичките, притискайки ръбовете. Отрежете тестото с нож около формичките.
След това набодете основата на тестото с вилицата на колкото се може повече места, за да не се образуват въздушни балони при печене.
Напълнете формата със сух грах или зрял фасул, след което поставете да се пече – така блатът ще остане плосък и краищата няма да се свлекат.
За „сляпото печене" на ронливо тесто в корабовидни форми може да поставите върху тестото друга корабовидна формичка, намазана от вън с маргарин или масло.

Печене на ронливо тесто

Печете ронливото тесто според указанията в рецептата. Като се изпече тестото, го отделете веднага от формата/тавата или го изтеглете с хартията за печене и поставете върху равна повърхност. Блатът от ронливо тесто, изпечен във форма за торти, трябва да се отдели от дъното на формата, но да се остави да изстине върху него, за да не се деформира.
Оставете сладкиша да се охлади върху формата за торти или върху кухненската скара. Той трябва да е положен на гладка повърхност, за да не се деформира. Прясно изпеченото, топло ронливо тесто е меко и става хрупкаво и трошливо, едва след като се охлади.

Приготвяне на тесто с продуктите

Рабъркайте всички продукти с миксера с куки за тесто първо на ниска степен, след това на висока, докато се получи гладко тесто. Продължете приготовлението според рецептата.