“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Шоколадови листенца

Креативни и лесно фигурки за украса на торти

Шоколадовите листенца са чудесен начин да украсите празничните торти, сладки и десерти.
Разтопете натрошения на дребно шоколад на водна баня при слаб огън и го напълнете в полиетиленово пликче. Отрежете ъгълчето на пликчето и върху хартия за печене, захваната здраво за работния плот, за да не се мърда, оформете контурите на листенцата и по желание може да запълните вътрешността с шоколад. Ако очертаете листенце с бял и тъмен шоколад, можете след това с клечка за зъби да стилизирате като ги смесите.
За да оформете извито листенце, поставете под хартията за печене, под все още мекия шоколадов лист лъжичка и оставете да се втвърди.
Използвайте за шаблон листа от рози или бръшлян. Измийте листенцата добре и ги подсушете. Разтопете шоколада и с четка намажете внимателно листенцата и ги поставете върху хартия за печене. След втвърдяването на шоколада отстранете листенцата от шоколада внимателно.