“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Разбиване на белтъци на твърд сняг

Полезен съвет

За да разбиете белтъците на твърд сняг, бъркалката и купата, които използвате, трябва да са абсолютно чисти и да няма следи от мазнина, а в белтъчената маса не трябва да има и следа от жълтъци. Препоръчително е да не използвате съдове, които има вероятност да задържат остатъци от мазнина дори да са добре измити като напр. пластмасовите. Внимавайте при разделянето да не попадне и най-малко жълтък при белтъчената маса, защото това може да Ви попречи да разбиете белтъците на твърд сняг.
Разбивайте белтъците непосредствено преди употреба. Ако белтъците, разбити със захар и престоят, те ще загубят твърдостта си и няма да могат бъдат разбити още веднъж. Белтъците са добре разбити, когато след разрез с нож остава следа.
1

Белтъци на сняг

Белтъците на сняг се използват като добавка за финес и пухкавост при приготвянето на много ястия като напр. за пудинги, суфле, кремове, сладкиши и др.
Колкото по-пресни са яйцата, толкова по-добре се разбиват на твърд сняг.
При по-нататъшна обработка белтъците се добавят без да се разбива сместа. При интензивно бъркане на сместа, към която са добавени разбитите белтъци, полученият въздушен обем ще спадне и консистенцията на ястието ще стане по-твърда.
Ако в белтъчения сняг се добавят продукти съдържащи мазнини, внимателно ги объркате с шпатула, без да разбърквате миксер или тел за разбиване. В противен случай белтъченият сняг ще спадне.
Използвайте белтъците на сняг веднага, защото ако престоят ще се втечнят.
Топ 10 Рецепти Най-новите рецепти
1.
1.