“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Покриващ блат върху сладкиш

Как да покриете лесно сладкиш

За да направите покрит сладкиш, има два начина:
- върху леко набрашнена повърхност разточете тестото до подходящата големина и с широка шпатула или голям нож повдигнете тестото от площта.
Разточеното тесто поставете върху леко набрашнена точилка и разстелете върху сладкиша (или върху тава за печене).
- Развийте тестото между два листа хартия за печене, с помощта на горния лист хартия навийте тестото, след което го развийте с хартията за печене върху сладкиша.
Ако остане тесто, може да изрежете от него малки формички с различни форми и може да залепите с малко разбит жълтък за покритието на сладкиша от тесто.
Краищата на тестото, които са над тавата или формата, може да изрежете с помощта на карта за тесто. За да се направи спойка между основата на сладкиша и порващия блат, притиснете леко тестото с към ръба с карта за тесто.
Преди да поставите сладкиша да се пече, надупчете покриващия блат внимателно с вилица, така при печене няма да се образуват въздушни мехури в тестото. За да придобие бляскава повърхност, намажете покриващото тесто с разбит жълтък. По желание да поръсите върху сладкиша смлени бадеми, ядки или с канелена захар.