“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Покриване на торта с марципан

Как да използваме марципан за покриване на торта

Преди да започнете с покриването на тортата, намажете добре повърхността на блата с прецеден фин конфитюр по Ваш вкус или тънък слой от крема за пълнеж на тортата. Така марципановото покритие ще прилепне добре върху блата.
Омесете марципана с малко пудра захар (напр. 100 г марципан с 20 г пудра захар). Полученото тесто е по-лесно за обработка и не се лепи по ръцете. Оформете го на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. С точилка разточете до получаването на кръгла кора. Отлепете горното фолио и помощта на ринга от формата за торта изрежете от разточения марципан платка с диаметър на тортата, обърнете марципановото покритие надолу и навийте на руло, така че марципанът да остане от горната страна. Хванете удобно марципановото руло, прилепете края му от едната страна на тортата и започнете да го развивате по повърхността на тортата.
Омесете останалия марципан и оформете на руло.
Поставете го между двата листа домакинско фолио и разточете, така че да се получи лента с широчина височината на тортата и дължина обиколката и. Прилепете за стените на торта. С леко притискане свържете ръба на кръглата платка със марципановите стени на тортата.
Топ 10 Рецепти Най-новите рецепти
1.
1.