Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.
За пълнеж на сладкиши или торти най-подходящи са конфитюри, мармалади или маслени кремове, сметанови кремове. За намазването използвайте нож, шпатулка или лопатка. След като намажете първия блат, с помощта на лист хартия за печене или подложка за торти поставете втория блат. Подравнете блатове, така че ръбовете да съвпадат. Отново намажете с пълнежа и поставете следващия блат.
След като блатовете са намазани с крем и са сглобени, продължете с намазването на сладкиша от страни и отгоре. Първо намажете тънък слой крем върху повърхността и страните, за да се загладят трохите, след това разпределете останалия крем. За равномерното разпределение на крема по краищата най-добре да използвайте нож.
1
Украсяване на повърхността и страните на тортата
Може да поръсите страните на тортата с шоколадови стърготини, белени, смлени, запечени бадеми, смлени лешници, запечени овесени ядки или кокосови стърготини. За да полепнат по-гъсто по страните на тортата, използвайте шпатула или широк нож.
Преди да украсите повърхността на тортата, с разпределител или с нож за торта разпределете парчетата. Обикновено разпределителите за торта са за 16 или 18 парчета.
2
Украсяване с шприц
Обърнете около 5 см от ръба на торбичката на шприца навън, напълнете я до около половината. След това съберете краищата на торбичката нагоре. Избутайте крема внимателно надолу, така че да излезе въздухът и завийте краищата на торбичката точно над крема. Ако имате нужда от допълнително крем, допълвате на порции. Поддържайте торбичката отвесно и подпирайте с дясната ръка, притискайте леко крема, за да излиза навън, а с лявата ръка направлявайте посоката на крема. Не хващайте торбичката на шприца с цяла ръка, а само с палеца и показалеца, за да не се затопли крема и да се втечни от топлината на ръката.
Um die volle Funktionalität dieser Seite nutzen zu können, ist die Zustimmung von Cookies an dieser Stelle zwingend erforderlich. Falls Sie sich näher über unsere platzierten Cookies auf Ihren Geräten informieren möchten, dann besuchen Sie gerne auch unsere Cookies-Seite. Vielen Dank für Ihr Verständnis.
> Zur Cookies-Seite