“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пандишпаново руло

Лесно руло от пандишпаново тесто

Веднага след като извадите пандишпановия блат от фурната отделете краищата му от тавата с помощта на нож. Вдигнете пандишпана с помощта на хартията за печене и го обърнете върху друг лист хартия за печене, поръсен със захар или директно върху работния плот.
Ако в тестото има жълтъци, например 4 яйца и един жълтък, не е необходимо изпеченият блат да се навива веднага, защото няма опасност, след като се охлади, да се счупи. Отлепете хартията за печене едва, когато пандишпанът се охлади. Така влажността и заедно с това еластичността в печивото се запазва.
Според рецептата намажете с конфитюр, сметана или крем и навийте пандишпановия блат равномерно в руло.
a) Пандишпаново руло "с коричка" може да се сервира, като просто се поръси с какао (без захар) или пудра;
б) За да се премахне „коричката" върху рулото и да придобие по-добър вид, пандишпанът се обръща направо върху добре почистен работен плот. Образуваната плътна коричка се залепя за плота и при навиването остава на плота. Пандишпановото руло „без коричка" може да глазирате с конфитюр.