“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Начин на употреба на желатин

Полезен съвет

Желатинът служи като желиращо и свързващо средство при варене, печене и при приготвяне на десерти/например за втвърдяване на сметанени торти, кремове желета и желирани ястия/. Едно пакетче желатин е достатъчно за 500 мл течност. Желатинът за хранителни цели се залива с с.л. студена вода, оставя се 5 мин да набъбне. При студени продукти, желатина се загрява, като се бърка, докато напълно се разтвори. Няколко съпени лъжици от студения продукт се прибавят към желатина, като се разбиват с тел, тогава се прибавя останалия продукт. При топли продукти набъбналия желатин се разтваря в тях, като се бърка. Десерти с желатин и пресен ананас, киви, папая, смокини не се получават, защото тези плодове съдържат ензим, който разтваря желатина. Преди това плодовете се бланшират или се използват плодове от буркан, защото високата температура унищожава ензима.
Топ 10 Рецепти Най-новите рецепти
1.
1.