Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.
Масленият крем e подходящ за пълнеж и украсяване на торти, сладкиши, дребни сладки и други печива. Основно се приготвя от масло и пудинг.
Масленият крем e подходящ за пълнеж и украсяване на торти, сладкиши, дребни сладки и други печива. Основно се приготвя от масло и пудинг.
1
Приготвяне на маслен крем
Сварете пудинга според указанието на опаковката и го оставете да се охлади. За да избегнете образуването на коричка, разбърквайте пудинга от време на време или го покрийте още горещ с домакинско фолио, докато се охлади до стайна температура. В купа разбийте маслото (също със стайна температура) с миксер на пяна. Постепенно към него добавяйте пудинга като разбивайте до хомогенна смес. В зависимост от рецептата може да добавите малко алкохол или ликьор за аромат или просто есенция.
2
Общи съвети за приготвянето на масления крем
Ако в момента на смесване и разбъркване всички продукти не са със стайна температура, няма да се разбият до хомогенна смес и кремът ще изглежда спластен.
Не разбивайте маслото в горещия пудинг, защото ще се втечни и няма да се получи пухкава смес. Ако масленият крем се разводни, разтопете около 25 г кокосово масло (около една суп. лъжица) и го добавяйте постепенно като го разбивате с миксер, още докато е горещо.
Добавянето на малко алкохол или ликьор към готовия маслен крем няма да наруши структурата на крема.
Ако масленият крем е приготвен предишния ден, може да го използвате на следващия ден, като го оставите за няколко часа на стайна температура, най-вече ако престоял в хладилника. След това затоплите леко и равномерно в микровълнова фурна или на водна баня за около 15 мин. при постоянно бъркане.
Напълно и равномерно затоплен,кремът вече не изглежда спластен. След като го разбъркате с миксер, кремът ще бъде готов за украсяване или пълнеж на вашата торта или сладкиш.
Um die volle Funktionalität dieser Seite nutzen zu können, ist die Zustimmung von Cookies an dieser Stelle zwingend erforderlich. Falls Sie sich näher über unsere platzierten Cookies auf Ihren Geräten informieren möchten, dann besuchen Sie gerne auch unsere Cookies-Seite. Vielen Dank für Ihr Verständnis.
> Zur Cookies-Seite