“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Изстискване на сока от плодовете

Полезен съвет

За приготвянето на плодово желе е необходим сока на съответните плодове. При използването на Gelfix Extra желето може приготвите и със сок или нектар, купен от магазина (с изключение на гроздов сок).
1

Подходящи методи за изстискване на сок:

- Може да изстисквате плодовете в сокоизстисквачка на пара без да добявате захар;
- От по-малки количества плод може да се изстискате сок с помощта на тенджера под налягане (с приставка цедка и евентуално купа-резервоар) без да добавяте захар;
- За да изстискате сока, можете да нарежете плодовете на дребно и да ги сварите, колкото да омекнат, след което ги оставете в кърпа да се изтече сока;
- Цитрусовите плодове (напр. портокали, лимони) можете лесно да изстисквате просто като пресовате плодовете.
Не изстисквайте плодовия сок прекалено дълго, тъй като може да се разводни и да не се желира достатъчно.
Не е препоръчително приготвянето на желе със изстискан от електрическа центрофуга сок, защото желето ще стане мътно и по-меко като консистенция. От целулозните частици в сока желето може да стане пясъчливо.
За улеснение използвайте следния списък с необходимото количество плодове (измити, почистени, без дръжки и семки и едро нарязани) за получаването на 1 л плодов сок. Възможни са известни отклонения, дължащи се съответно на вида и метода на получаване на сока и качеството на реколтата:
Ябълки: 1800 г
Круши: 2700 г
Къпини: 1500 г
Ягоди: 1300 г
Малини: 1800 г
Плод от бъз: 1800 г
Праскови: 1700 г
Дюли: 2300 г
Ревен: 1500 г
Вишна: 1600 г
Грозде: 1700 г
Цариградско грозде: 1600 г
Френско грозде, червено: 1500 г
Френско грозде, черно: 1700 г