“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Изрязване на дребни сладки

Сладки в различни форми

След замесване на ронливо маслено тесто за дребни сладки, го увийте в домакинско фолио и оставете на хладно за около 30 мин. Така маслото в тестото ще се втвърди и ще улесни последващата обработка без да лепне.
Преди на разточване почистете добре повърхността, набрашнете я заедно с точилката, за да не залепва тестото по тях.
Разделете тестото на малки порции. Това ще улесни равномерното му разточването. Разточвайте в различни посоки като не притискайте тестото твърде силно.
От време на време минавайте с голям нож или с широка продълговата шпатула под кората, за да се отдели от повърхността там, където е залепнала.
Ако тестото отново започне да лепне, го увийте в домакинско фолио и отново поставете за кратко на хладно.
Изрежете от разточената кората с помощта на формички за сладките, като внимавате да остава възможно най-малко излишно тесто. При повторно замесване, набрашняване и разточване маслено тесто става по-сухо и чупливо.
При изрязване топвайте от време на време формичките в брашно, за да не залепя тестото по формичката.
1

Печене на повече порции дребни сладки

Ако разполагате само с една тава, но желаете да изпечете повече сладки, тогава отрежете няколко парчета хартия за печене с размера на тавата, поставете върху тях изрязаните или оформени дребни сладки. Когато първата порция сладки се изпече, просто ги изтеглете с хартията от тавата и поставете следващия лист с предварително подредените сладки. Така ще спестите време.