“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Есенции, аромати, захари. . .Великден

Свежест на Великден

Преди да вкусим от някой сладкиш, първо ни завладява неговият аромат. Той ни пренася на любими места, в любими мометни, с любими хора. Уханието е едно от основните качества на храната, което допринася още повече за апетита и вкуса на печивото.
Неповторимият аромат на рома е най-добрият приятел на всеки сладкар, който търси лекия ликьорен полъх на печивата, десертите и напитките, които приготвя.
Една ампула есенция е достатъчна за 500 г брашно (смес за печива), 0,5 л смес за крем или течност за напитка или шейк. Ампулата позволява да дозирате капките есенция, в зависимост от вашите предпочитания за наситеност на аромата.
За една изкусна плънка на козунак поръсете стафидите с есенция ром. В една купичка изсипете 100 гр. стафиди, залейте ги с хладка вода и им добавете няколко капки есенция ром. След около 30 минути можете да ги наредите в пухкавото козуначено тесто.
Ако търсите свежест - Захар с лимон е именно вашата ароматна добавка. Балансираната смес на захар и лимон в едно пакетче е напълно достатъчно за едно тесто от 500 гр. Добавете го към тестото или поръсете великденския си козунак с него, непосредствено преди да го опечете - истинска ароматна феерия.