“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Двуцветни сладки

Как бързо и лесно да си направим шарени сладки

Пригответе масленото тесто за сладки според избраната рецепта. Добавете към половината смес малко какао Dr. Oetker и омесете добре.
Оформете част от свелото и част от тъмното тестото на руло със дължина 20 см и поставете двете рула едно до друго върху леко набрашнена повърхност. Притиснете едно в друго. Разточете с точилка от средата към краищата на рулата до получаването кора с дебелина 2 мм. С различни формички за сладки изрежете мотиви едновременно от двете теста настрани, по дължина и т.н., така че линиите да са в различни посоки. Поставете изрязаните сладки върху застлана с хартия за печене тава. Останалата част от светлото и тъмното тесто оформете отново по отделно и повторете. Украсете изпечените и охладени сладки със захарни шрифтове Dr. Oetker.
Използвайте тъмна глазура и цветове върху бялата половина от сладката и светла глазура и цветове върху тъмната част, за да получите по-интересен ефект.