“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Златен кайсиев конфитюр

Истинско богатство в бурканче – кайсиев конфитюр с ябълков сок

около 5 буркана (200 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Златен кайсиев конфитюр

Продукти:

700 г кайсии
300 мл плодов сок (чист ябълков)
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, почистете и нарежете кайсиите на малки парченца. Претеглете 700 г и в подходящ съд смесете с 300 мл прецеден бистър ябълков сок. Смесете 2 с.л. от претеглената захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1. Прибавете ги към плодовата смес. Разбъркайте добре и сложете сместа да заври при средна температура. Разбърквайте непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. Добавете лимонената киселина и оставете за още една минута да ври.

Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.