“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Желе от бъз, ябълка и парченца праскови

Ароматно желе за закуска

5 буркана ((200 мл))

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Желе от бъз, ябълка и парченца праскови

Продукти:

250 г праскови
450 мл сок от ябълки от ябълки
300 мл сироп от бъз
1 кг захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. консервант Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Сложете прасковите във вода, и обелете кожата, нарежете ги на малки и претеглете 250 г.

2

Смесете плодовете със сиропа от бъз и ябълковия сок в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

4

Сироп от бъз

Накиснете 20 стръкчета бъз в студена вода (не под течаща вода). След това оставете да се отцедят върху домакинска хартия. Отрежете стъблата на стръкчетата бъз. В подходящ съд за варене налейте 750 мл водата и добавете стръкчетата бъз и 500 г захар. Оставете да ври около 2 мин след кипване. Свалете котлона и към сиропа добавете лимонената киселина и консерванта. Поставете клонките бъз в огнеупорен съд с добро затваряне с обем около 2 л и долейте захарния сироп. Затворете добре съда и оставете сиропа за 5 дни на тъмно и хладно място (най-добре в хладилник). Поставете домакинска хартия в цедка и прецедете сиропа

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта