“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Вити банички със шунка и сметана

Апетитни банички с богата плънка от шунка, тиквички и сирене Гауда

15 парчета (/парченца)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Вити банички със шунка и сметана

Тесто:

300 г пшеничено брашно
3 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
125 г извара (с ниска масленост) (с ниска масленост)
100 мл вода
100 мл олио

Пълнеж:

1 бр. тиквички (около 200 г) (около 200 г)
125 г заквасена сметана
200 г сирене Гауда
200 г шунка серано (или варена шунка) серано (или варена шунка)

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Измийте тиквичката и я нарежете на тънки ленти с помощта на белачка.

2

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Не месете твърде дълго, за да не започне да лепне. Върху набрашнен плот разточете полученото тесто на правоъгълна кора (около 45 х 30 см).

3

Пълнеж

Намажете разточеното тесто със сметаната и покрийте със сиренето Гауда, шунката и лентичките от тиквичката. Навийте кората откъм двете дълги страни на рула, които да се срещнат по средата. Нарежете полученото двойно руло на филийки с ширина 3 см и ги подредете върху застлана с хартия за печене тава. Печете 25 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.