Flag

Вишнев сироп

4 бутилки ((500 мл))
Средно ниво на сложност
40
Освежаващ сироп от вишни. Разредете с вода според вашия вкус.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1600 гвишни
1 кгзахар
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Измийте, почистете и обезкостете вишните в тенджера. Добавете малко вода и сложете да се варят на средна температура, докато омекнат. Прецедете плодовата маса през покрита с ленена кърпа ситна цедка. Премерете 1 л от сока.

2

В подходящ съд смесете захарта със сока и лимонената киселина. Разбъркайте добре и сложете сместа да ври при средна температура като бъркате постоянно, докато захарта се разтопи. Отстранете пяната.

3

Свалете от огъня и веднага налейте сока до ръба на бутилки, предварително измити и подсушени. Затворете добре и обърнете бутилките с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте в хладилник и преди употреба разклатете добре.