“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Великденски сладкиш от чашка

Локум, стафиди, кедрови ядки в лека великденска закуска

about 4 кифлички (/сладки)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Великденски сладкиш от чашка

термоустойчиви порцеланови или стъклени чаши (580 мл):

Тесто със суха мая за печене:

150 мл прясно мляко
100 г масло
350 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1 ч.л. сол
1 бр. яйца
1 бр. белтъка
100 г локум на малки парченца на малки парченца
50 г стафиди
100 г кедрови ядки

За глазура:

1 бр. жълтъци
1 ч.л. прясно мляко

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто с мая

Пресейте брашното в купа и го разбъркайте добре със сухата маята. Добавете останалите продукти (без локума, стафидите и кедровите ядки) и предварително разтопеното масло в затопленото мляко. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Към полученото тесто омесете с ръце внимателно нарязания локум, стафидите и кедровите ядки. Покрийте тестото с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си. Междувременно поставете хартия за печене в термоустойчивите чаши.

Омесете втасалото тесто за кратко и с помощта на две супени лъжици го разпределете в в чашите, покрийте ги с влажна кърпа и оставете на топло място, докато тестото отново втаса.

Разбийте жълтъка с млякото и намажете повърхността на сладкишите.

Печете в средата на предварително загрята фурна около 20 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете чашите и оставете да се охладят.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта