“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Великденски кравайчета с мая

Ароматни козуначени кравайчета със стафиди

около 6 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Великденски кравайчета с мая

Тесто:

450 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
175 мл прясно мляко
75 г масло
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ампула есенция лимон Dr.Oetker
около 3 г сол (щипка)
150 г сметана (заквасена)
50 г стафиди

За намазване отгоре: :

1 бр. жълтък
1 с.л. прясно мляко
1 ч.л. захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа, добавете маята и разбъркайте добре. Добавете затопленото мляко, омекналото масло и останалите продукти в описаната последователност и с куките за тесто на миксера объркайте до получаването на гладко тесто. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото видимо удвои обема си.

Върху набрашнена повърхност размесете тестото, оформете като руло и разделете на 12 еднакво големи топки, разточете като рула с дължина 30 см. Оформете 6 кравайчета, всяко сплетено от две рула, поставете ги в застлана с хартия за печене тава, намажете ги с разбитите мляко и жълтък, поръсете със захар и ги оставете да втасат за около 15 мин.

Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при долен и горен нагревател и при 160°C на горещ въздух около 20 минути. След изпичането оставете кравайчетата да изстинат напълно и поставете във всяко боядисано великденско или шоколадово яйце.