“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ванилови сладки

Коледни сладки с лимон

45 сладки /бисквитки

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ванилови сладки

Маслено тесто:

200 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
60 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
75 г масло
1 бр. яйце

Украса:

125 г пудра захар
1 пак. глазура лимон Dr.Oetker
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност омесете тестото. Разточете го на кора и изрежете сладки с кръгла форма с диаметър около 4,5 см. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и печете 12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С с горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

След изпичане извадете сладките заедно с хартията върху метална решетка и оставете се охладят.

2

Украса

Украса

Пригответе глазурата според указанието на опаковката с няколко лъжици вода и намажете с нея кръглите сладки изчакайте глазурата леко да се втвърди. Използвайте захарните шрифтове да украсите сладките. С помощта на клечка оформете различни фигури: елхички, венци, звезди и други.

Оставете на стайна температура шрифта да се втвърди.