Flag

Ванилов сладкиш с череши и кокос

16 парчета (/парченца)
Леснa
40
Неустоим сладкиш с ванилия, вишни и кокос
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Кексово тесто
200 гкраве масло
200 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 бр.яйца
250 гпшенично брашно
1,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Крем-пудинг
300 гвишни (или отцедени от компот)
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 гзахар
400 млсок от касис или вишни
Кокосова поръска
150 гкокосови стърготини
250 гзаквасена сметана
50 гзахар
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта и ванилената захар и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и на ниска скорост ги разбийте в сместа. Разстелете тестото в плитка тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете 25 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

2

Крем-пудинг

Измийте вишните, съответно отцедете от компота. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но с 50 г захар и 400 мл мляко. Объркайте черешите в пудинга.

3

Кокосова поръска

Разбъркайте сметана с кососовите стърготини и захарта.


Разстелете пудинга върху изпечения блат и поръсете с кокосовата поръска. Печете сладкиша още 20 минути в средата на фурната при същите градуси.

4

След изпичане оставете сладкиша да се охлади. Нарежете сладкиша на малки пастички.