“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ванилов сладкиш с череши и кокос

Неустоим сладкиш с ванилия, вишни и кокос

16 парчета (/парченца)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Ванилов сладкиш с череши и кокос

Кексово тесто:

200 г масло
200 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 бр. яйца
250 г пшеничено брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Крем-пудинг:

300 г вишни (или отцедени от компот) (или отцедени от компот)
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 г захар
400 мл сок от касис или вишни от касис или вишни

Кокосова поръска:

150 г кокосови стърготини
250 г заквасена сметана
50 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта и ванилената захар и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и на ниска скорост ги разбийте в сместа. Разстелете тестото в плитка тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете 25 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

2

Крем-пудинг

Измийте вишните, съответно отцедете от компота. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но с 50 г захар и 400 мл мляко. Объркайте черешите в пудинга.

3

Кокосова поръска

Разбъркайте сметана с кососовите стърготини и захарта.

Разстелете пудинга върху изпечения блат и поръсете с кокосовата поръска. Печете сладкиша още 20 минути в средата на фурната при същите градуси.

4

След изпичане оставете сладкиша да се охлади. Нарежете сладкиша на малки пастички.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта