“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Триъгълен шоколадов сладкиш

Вкус във форма с Dr. Oetker

около 16 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Триъгълен шоколадов сладкиш

Тесто:

175 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
75 г масло
3 бр. яйца
1 с.л. прясно мляко
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

Пълнеж:

170 г конфитюр от череши
50 г пудра захар
200 г суров марципан

Крем:

500 мл прясно мляко
2 пак. крем за сладкиши шоколад Dr.Oetker
20 г пудра захар
2 с.л. ром

Приготвяне

Приготвяне

1

Проготвяне:

Намаслете правоъгълна тава с размери 40 х 30 см и я застелете с хартия за печене. Пресейте брашното заедно с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко за кратко на ниска степен, след това всичко на висока около 2 мин до получаването на глатко тесто. Разпредлете тесто равномерно в подготвената тавата и печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател. Преместете изпечения блат и оставете да изстива върху метална скара.

Обърнете изстиналия сладкиш върху почистения кухненски плот и отлепете хартията. Нарежете го на 5 ленти с дължина 30 см, но с различна ширина: 12 см, 10 см, 8 см, 5 см и 3 см.

2

Пълнеж:

Намажете четирите най-широки ленти равномерно с конфитюр. Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кора с дебелина половин сантиметър и изрежете звезди или други фигури по избор с различна големина. Остатъка от марципана разпределете върху намазаните с конфитюр ленти.

Във висока купа изсипете студеното прясно мляко, добавете съдържанието на двете пакетчета крем за сладкиши и пудрата захар. Разбийте с миксер първо на ниска степен за кратко и след това за 3 мин. на висока степен до получаването на гладък крем.

Разделете крема на две порции и разбъркайте в едната 2 с.л. ром. Намажете с първата половина лентите на сладкиша и ги поставете една върху друга като започнете с най-широката за основа и завършите с най-тясната.

3

Украса:

Половината от останалия крем напълнете в шприц с приставка „звезда" (с диаметър 8 мм). С другата част намажете триъгълния сладкиш и украсете с шоколадови цветенца (туфи). Декорирайте елегантно с марципановите звезди. Оставете готовия празничен сладкиш да престои в хладилника за два часа в хладилника.