Flag

Триъгълен шоколадов сладкиш

about 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Нежен десерт за всички фенове на шоколада
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
175 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
100 гзахар
75 гкраве масло
3 бр.яйца
1 с.л.прясно мляко
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Пълнеж
170 гконфитюр от череши
50 гпудра захар
200 гсуров марципан
Крем
500 млпрясно мляко
2 пак.крем за сладкиши шоколад Dr.Oetker
20 гпудра захар
2 с.л.ром
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - крем за сладкиши шоколад Dr.Oetker
1

Проготвяне

Намаслете правоъгълна тава с размери 40 х 30 см и я застелете с хартия за печене. Пресейте брашното заедно с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко за кратко на ниска степен, след това всичко на висока около 2 мин до получаването на глатко тесто. Разпредлете тесто равномерно в подготвената тавата и печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател. Преместете изпечения блат и оставете да изстива върху метална скара.


Picture - rezept-handling-Sterntaler-Kuchen-mit-Schoko-Sahne-Creme-Handling1.jpg

Обърнете изстиналия сладкиш върху почистения кухненски плот и отлепете хартията. Нарежете го на 5 ленти с дължина 30 см, но с различна ширина: 12 см, 10 см, 8 см, 5 см и 3 см.

2

Пълнеж

Намажете четирите най-широки ленти равномерно с конфитюр. Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кора с дебелина половин сантиметър и изрежете звезди или други фигури по избор с различна големина. Остатъка от марципана разпределете върху намазаните с конфитюр ленти.


Във висока купа изсипете студеното прясно мляко, добавете съдържанието на двете пакетчета крем за сладкиши и пудрата захар. Разбийте с миксер първо на ниска степен за кратко и след това за 3 мин. на висока степен до получаването на гладък крем.


Picture - rezept-handling-Sterntaler-Kuchen-mit-Schoko-Sahne-Creme-Handling2.jpg

Разделете крема на две порции и разбъркайте в едната 2 с.л. ром. Намажете с първата половина лентите на сладкиша и ги поставете една върху друга като започнете с най-широката за основа и завършите с най-тясната.

3

Украса

Половината от останалия крем напълнете в шприц с приставка „звезда" (с диаметър 8 мм). С другата част намажете триъгълния сладкиш и украсете с шоколадови цветенца (туфи). Декорирайте елегантно с марципановите звезди. Оставете готовия празничен сладкиш да престои в хладилника за два часа в хладилника.