“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Традиционна зелева туршия

Идеалното мезе

около 7 - 8 буркана (800 мл)

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Традиционна зелева туршия

Продукти:

1500 г зелки
2 бр. моркови
1 бр. лук
5 бр. камби
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
300 мл оцет
150 г захар
1 ¾ л. вода

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Нарежете зелето на тънки ленти, измийте останалите зеленчуци и настържете морковите, нарежете на ленти камбите и лука – на кръгчета.

Подредете зеленчуците в предварително измитите буркани като ги редувате.

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин. като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, добавете допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. По желание може да добавите няколко листа дафинов лист. Затворете бурканите веднага.