“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Тортички Страчатела

Леки мини тортички с крем и шоколад

6 парчета (/парченца)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Тортички Страчатела

Тесто:

4 бр. белтъка
3 г сол
4 бр. жълтъци
100 г захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
75 г брашно
50 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

400 мл прясно мляко
1 пак. Крем Оле страчатела
200 г сирене крема

Украса:

18 бр. шоколадови мотиви

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене. Върху нея очертайте 9 кръга с диаметър 8 см.

2

Тесто

Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг. Добавете жълтъка, захарта и Финес - аромат лимонови корички и продължете да разбивате с миксера на най-високата степен. Смесете брашното с бакпулвера и царевичното нишесте и ги разбъркайте на ниска скорост в сместа. Разпределете половината от пандишпановата смес върху очертанията на кръговете.

Печете 9 мин в средата в предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или при 180°C при горещ въздух.

Изтеглете изпечените блатове заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охладят.

Повторете процедурата с останалото тесто.

3

Пълнеж

Във висок съд изсипете млякото и към него прибавете съдържанието на пакетчето Крем Оле. Разбийте с миксер първо на ниска степен, след това продължете на висока степен за 3 мин. Добавете крема сиренето и разбийте крем отново за кратко.

4

Сглобете тортичките като редувате блат, крем, блат, крем и завършите с крем.

5

Украса

Украсете с шоколадови мотиви.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта