“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Торта „Великденско зайче”

Кокос, марципан и една нестандартна торта

about 10 - 15 парчета (/парченца)

изисква малко опит 100 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Торта „Великденско зайче”

За блатове:

6 бр. жълтъци
90 г пудра захар
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
6 бр. белтъка
90 г захар
180 г брашно (пресято) (пресято)
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
70 г кокосови стърготини
70 г масло (разтопено) (разтопено)

Кокосов пълнеж:

300 мл прясно мляко
2 пак. сладкарски крем с аромат на сметана Dr.Oetker
50 г захар
около 10 - 15 г масло
1 ч.л. Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
30 г кокосови стърготини
1 ампула есенция ром Dr.Oetker

Украса:

1 пак. сладкарски крем с аромат на сметана Dr.Oetker
150 мл прясно мляко
около 30 г кокосови стърготини
2 бр. фъстъци (шоколадови) (шоколадови)
70 г суров марципан

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте жълтъците със захарта и есенцията, отделно разбийте белтъците на сняг, постепенно прибавяйки захарта и внимателно ги добавете към жълтъчния крем. Добавете пресятото брашно с бакпулвера, кокосовите стърготини и маслото. Разбъркайте сместта до хомогенност и я изсипете в застлана с хартия за печене форма за торта (26 см Ø). Печете в долната част на загрята фурна около 45 мин на 180°С.

2

Крем

Разбъркайте добре млякото, захарта, маслото и финото нишесте. Варете при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти. Свалете от огъня и добавете кокосовите стърготини и есенцията ром. Оставете кремът да изстине, като го разбърквате от време на време.От охладения блат за торта изрежете отляво и отдясно малки полумесеци. Разрежете блата два пъти през средата. Намажете блатовете с конфитюр и слепете с крема.

3

Декорация

Пригответе двете пакетчета сметана според указанията на опаковката.С половината от приготвената сметана намажете повърхността и края на тортата. Останалата част напълнете в шприц с гладък накрайник и оформете овали за крачетата и ушичките, две големи точки за носле и две по-малки за очите. Поръсете тортата обилно с кокосови стърготини. Върху поръсена с пудра захар повърхност разточете марципана с дебелина около 2 mm. Изрежете крачета, ушички и нослето и ги поставете върху тортата.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта