“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Торта „Валентинка” с червено вино

Торта романтична изненада

около 12 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Торта „Валентинка” с червено вино

форма за печене сърце (Ø 24 cm)

Тесто:

75 г тъмен шоколад
125 г масло
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
½ ампула есенция ванилия Dr.Oetker
около 3 г сол (щипка)
2 бр. яйца
75 мл вино
125 г пшеничено брашно
около 2 с.л. какао Dr.Oetker
1 ч.л. канела
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равни ч.л.)

Глазура: :

250 г пудра захар
около 6 с.л. вино (червено)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Разбийте маслото на крем с миксер и при постоянно бъркане добавете захарта, ванилена захар, есенцията и солта. Разбъркайте яйцата едно по едно, всяко по 30 сек. на висока степен, след това постепенно объркайте на ниска степен пресятото брашно с бакпулвера, какаото и канелата, накрая добавете предварително накълцания на дребно шоколад.

Разстелете и загладете тестото в предварително намаслената форма за печене „сърце"/ форма за торта и печете около 45 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. След изпичане оставете сладкиша за около 10 мин. във формата, след което го извадете върху метална скара до окончателното му изстиване.

2

Глазура:

Разбъркайте предварително пресятата пудра захар с толкова вино, колкото да се получи гъста смес, с която покрийте сърцето и по желание украсете със сметанови цветенца, марципанови рози или захаросани розови листенца и оставете да стегне.