“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Торта Роял

Вкусна торта със сливи и нежен пудинг

about 12 парчета (/парченца)

изисква малко опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Торта Роял

Кексово тесто:

60 г пшеничено брашно
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол
1 бр. яйца
150 г масло

Покритие:

50 г масло
50 г захар
100 г бадеми филирани филирани
1 бр. яйца

Пълнеж:

3 с.л. мус от сливи от сливи
800 г сини сливи (или отцедени от компот) (или отцедени от компот)
2 бр. яйца
100 г захар
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 ч.л. канела на прах на прах
500 г извара (20% мазнини) (20% мазнини)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто за кекс

В купа пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската, а след това на висока скорост до получаването на гладко тесто. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта и печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 41 мин.

След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху застлана с хартия за печене кухненска скара и оставете да се охлади.

Почистете охладената форма за печене и намаслете долната част на формата.

2

Маслено тесто

Смесете всички продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разточете половината тесто и го разстелете върху дъното на формата за печенеи поставете ринга отгоре. Останалото тесто оформете на руло и поставете по страните на ринга като притиснете, така че да не е по-високо 4 см. Намажете повърхността на сладкиша с муса от сливи и сложете вече изпечения блат отгоре.

3

Покритие

Разтопетемаслото в тенджера. Добаветезахартаи разбъркайте, докато се разтопи. Добавете бадемите и оставете сместа да се охлади. Накрая разбъркайте яйцето.

4

Пълнеж

Измийтесливите, ако са пресниили отцедете добре, ако са от компот. Нарежете ги на половина и ги наредете върху масления блат. Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пудинга, канелата и изварата. Разпределете сместа равномерно върху сливите, така че да ги покрие добре. Полейте с яйченото покритие със филирани бадеми. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 55 мин.

След изпичане оставете печивото в изключена печка около 10 мин. След това извадете и оставете да се охладивърху кухненска скара.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта