“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Терин с филе от сьомга и сос от манго

Рецепта със сьомга от северните страни

около 7 порции /дози

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Терин с филе от сьомга и сос от манго

Продукти:

250 г сьомга (филе, прясно или дълбокозамразено )
1 пак. желатин Dr.Oetker
1 бр. домат
2 бр. лук (стръка пресен)
200 мл зеленчуков бульон
75 г сметана (заквасена)
½ с.л. мед
1 с.л. балсамов бял оцет
около 3 г сол (щипка)

Сос от манго: :

1 бр. манго (узрял плод)
75 г сметана (заквасена)
около 3 г сол (щипка)
около 3 г бял пипер (щипка)

Чеснов сос: :

1 бр. чесън (малък стрък или около 10-15 листа див чесън)
75 г сметана (заквасена)
около 3 г сол (щипка)
около 3 г бял пипер (щипка)

Горчичен сос: :

около 1 - 2 с.л. горчица дижонска
75 г сметана (заквасена)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Варете предварително размразеното и нарязаното на едри кубчета филе от сьомга в зеленчуковия бульон около 3 мин. на слаб огън под похлупак, след което го извадете. Накиснете желатина в малко вода, докато набъбне и го разтворете в горещия бульон при постоянно бъркане. Добавете сметаната, меда и бласамовия оцет и овкусете със сол.

Поставете домата за кратко във вряща, след това в студена вода. Обелете го и нарежете месестата част на кубчета. Почистете, измийте и нарежете пресния лук на фини кръгчета. Добавете подготвените зеленчуци и парченцата сьомга в получената желатинова смес и я разстелете в предварително застланата с фолио за свежо съхранение провоъгълна форма, загладете повърхността и покрийте и отгоре с фолиото. Поставете в хладилник за поне 3-4 часа.

Когато е напълно желиран извадете терина от формата, обърнете го върху плитка чиния, отлепете внимателно фолиото и го сервирайте със сос.

2

Сос от манго:

Обелете мангото, отделете месестата част на плода от костилката и я нарежете на кубчета, пасирайте ги фино заедно със заквасената сметана и овкусете със сол и черен пипер.

3

Чеснов сос:

Може да приготвите сос от накълцан на много дребно или полупасиран почистен пресен или див чесън, заквасена сметана и да подправите със сол.

4

Горчичен сос:

Смесете горчицата и сметаната, при нужда подправете на вкус.