“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Страшни Хелуин пръсти

Страховита закачка за празника

about 18 парчета (/парченца)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Страшни Хелуин пръсти

Продукти:

115 г масло
65 г пудра захар
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
165 г пшеничено брашно
40 г брашно (царевично) (царевично)
1 бр. белтъка
25 г бадеми бланширани (около18 бадема) бланширани (около18 бадема)
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Разбийте маслото и пудрата захар до хомогенен крем в купа и добавете есенцията. Разбийте отново.

2

Пресейте пшеничното и царевичното брашното върху масления крем. Замесетес ръце до оформянето на твърдо тесто.Върху леко набрашнена повърхност продължете да месите докато съставките в тестото се поемат напълно една в друга.

3

Разделете тестото на две. Разделете всяка половина девет порции. Всяка порция оформете на тънко руло „пръст" с дължина 10 см.

4

На две места на „пръста" стиснете, за да се оформят „ставите". С нож направете няколко резки отгоре. Може да оформите пръстите с различна дължина или да ги направите „криви". Но колкото по-тънки ги правите, толкова по-малко ще се увеличат обема си. Подредете „пръстите" на разстояние едни от други в тава, застлана с хартия за печене.

5

Разбийте белтъка и намажете повърхността на всички „пръсти". Притиснете бадемите върху единия край на всеки един пръст като „нокти". Поставете тавата в хладилник, за да се охладят пръстите за 30 мин.

6

Загрейте фурната предварително на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. Печете около 20 мин. до златисто.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта