“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Снежна торта

Съставки

Съставки

за рецептата Снежна торта

Тесто:

3 бр. яйца
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
80 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 с.л. какао Dr.Oetker

Пълнеж:

5 с.л. мармалад (портокалов)
400 г сметана (студена сладкарска)
1 пак. желатин Dr.Oetker
40 г захар
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Украса:

100 г тъмен шоколад

Приготвяне

Приготвяне

1

Снежна торта

Разбийте яйцата на крем с миксер на висока степен за 1 мин. Като не спирате да бъркате с миксера, постепенно добавете предварително смесената захар с ванилена захар и разбивайте още поне две минути. Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте и ги добавете към яйцата и захарта. Разбъркайте с миксер до хомогенност. Разпределете тестото в застлана с хартия за печене форма за торта и печете 25 мин в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух.

След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените и го обърнете върху застлана с хартия за печене метална скара да се охлади напълно, без да отлепяте хартията и дъното на формата. Разрежете добре охладения блат хоризонтално на две и поставете единия върху тортена чиния. Намажете го с портокаловия мармалад и поставете другия отгоре.

2

Крем:

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметаната със захарта и ванилената захар. Намажете повърхността на горния блат с портокаловия мармалад. След това намажете повърхността и страните на тортата със сметана като оставите малко за украса. Напълнете останалата сметана в шприц и декорирайте със големи „снежни" топки.

3

Украса:

Разтопете натрошения на ситно шоколад на водна баня и разстелете върху хартия за печене 17х17 см. Изчакайте да изстине и нарежете шоколадовата кора на правоъгълници. Получените плочки шоколад прилепете към крема отстрани на тортата. Оставете тортата в хладилника за поне 3 часа.

Една сметаново-шоколадова изненада в студените дни

около 10 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути