Flag

Снежна торта

about 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Една сметаново-шоколадова изненада в студените дни
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
3 бр.яйца
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
80 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
25 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 с.л.какао Dr.Oetker
Пълнеж
5 с.л.мармалад (портокалов)
400 гсметана (студена сладкарска)
1 пак.желатин Dr.Oetker
40 гзахар
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Украса
100 гтъмен шоколад
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Снежна торта

Разбийте яйцата на крем с миксер на висока степен за 1 мин. Като не спирате да бъркате с миксера, постепенно добавете предварително смесената захар с ванилена захар и разбивайте още поне две минути. Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте и ги добавете към яйцата и захарта. Разбъркайте с миксер до хомогенност. Разпределете тестото в застлана с хартия за печене форма за торта и печете 25 мин в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух.


След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените и го обърнете върху застлана с хартия за печене метална скара да се охлади напълно, без да отлепяте хартията и дъното на формата. Разрежете добре охладения блат хоризонтално на две и поставете единия върху тортена чиния. Намажете го с портокаловия мармалад и поставете другия отгоре.

2

Крем

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметаната със захарта и ванилената захар. Намажете повърхността на горния блат с портокаловия мармалад. След това намажете повърхността и страните на тортата със сметана като оставите малко за украса. Напълнете останалата сметана в шприц и декорирайте със големи „снежни" топки.

3

Украса

Разтопете натрошения на ситно шоколад на водна баня и разстелете върху хартия за печене 17х17 см. Изчакайте да изстине и нарежете шоколадовата кора на правоъгълници. Получените плочки шоколад прилепете към крема отстрани на тортата. Оставете тортата в хладилника за поне 3 часа.