“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Сладкиш „Кора с яйца”

Съставки

Съставки

за рецептата Сладкиш „Кора с яйца”

Тесто:

300 г брашно (пресято)
180 г масло
100 г пудра захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйце

Крем: :

1 ½ пак. желатин Dr.Oetker
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
750 г извара (10 % масленост)
1 бр. лимон (сока)
150 г пудра захар
375 мл сметана (течна)

За пълнеж и украса: :

1 бр. пъпеш (малък или 1 голяма консерва кайсии/праскови )

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Поставете брашното и останалите продукти последователно в купа и първоначално с помощта на миксер, а после с ръце омесете до получаването на хомогенно тесто. Разделете го на 4 равни части и разточете всяка от тях на квадрати с размери 20х20 см. Така получените блатовете поставете последователно в намаслена тава и ги набодете с вилица. Изпечете всеки на средната решетка на предварително загрята фурна на температура от 200°C за около 8 мин.

2

Пълнеж:

Ако ползвате пъпеш го изчистете от кората и семките и половината месо нарежете на дребно, а другата половина издълбайте с малка лъжица за сладолед, за да получите топчете. Ако ползвате праскови или кайсии от консерва първо ги изцедете, а после нарежете половината (по-безформените парчета) на дребно и оставете останалите плодове цели.

3

Крем:

За приготвянето на крема накиснете желатина в малко вода, докато набъбне, добавете рома и го загрейте (без да кипва). Разбъркайте до гладкост изварата, лимоновия сок и пудрата захар, прибавете част от тях към желатиновата смес, разбъркайте и едва тогава смесете с останалия крем. Разбийте сметаната и добавете и нея. Напълнете така получения крем в шприц и покрийте първия блат плътно с розички крем, върху които разпределете част от плодовете. Повторете и с останалите 3 блата, като най-отгоре украсете с топченцата пъпеш или половинките кайсии/праскови, така че да наподобяват кора с яйца. Оставете сладкиша за няколко часа в хладилник.

Истински шедьовър с фин аромат на пъпеш и ром...и крем

около 10 - 16 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути