“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Сладкиш Ябълкова роза

Блат със суха мая и ябълков пълнеж

12 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Сладкиш Ябълкова роза

Тесто със суха мая за печене:

150 мл прясно мляко
125 г масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
2 бр. яйца

Пълнеж:

50 г масло
2 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
около 900 г ябълки

Украса:

75 г конфитюр от праскови

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Разтопете маслото в затопленото мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете гo покрито да втаса на топло.

2

Пълнеж

Разделете втасалото тестото на две. Върху набрашнена повърхност разточете всяка половина на правоъгълна кора с размери 35х30 см. Разтопете маслото и добавете бурбонска ванилова захар. Намажете с четка корите и нарежете всяка по дължина на по 5 еднакви ленти с размери 30х7см.

3

Измийте ябълките. Премахнете семките като отделите сърцевината на ябълките без да разполовявате целия плод. Нарежете ги на тънки кръгли филийки. Подредете филийките върху лентите, като се застъпват и излизат от лентите на 1 см (фиг. 1).

4

Навийте на руло първата лента тесто откъм късата й страна и я поставете като „пънче“ в средата на намазнената тавата за печене. Увийте внимателно останалите ленти около рулото в средата (фиг. 2). Покрийте сладкиша с хартия за печене, за да не потъмнеят много ябълките и печете в долната половина на предварително загрята фурна около 60 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

5

Глазура

След изпичане извадете сладкиша от формата и оставете да се охлади върху метална скара. Намажете повърхността със затопления конфитюр.