“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Сладкиш „Баба Марта”

Бърза торта по случай идването на баба Марта

около 10 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Сладкиш „Баба Марта”

За блат:

60 г масло
100 г бисквити (амаретини)
100 г бадеми (смлени)

Пълнеж:

150 г бял шоколад
600 г сирене крема
130 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л. Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
2 бр. яйца
150 г конфитюр (ягодов)

Допълнително:

400 г сметана (заквасена)
35 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Украса:

около 10 бр. ягоди

Backblech

Приготвяне

Приготвяне

1

Блат:

Разтопете маслото в тенджера. Поставете бисквитките в полиетиленово пликче и с точилка ги натрошете добре. Разбъркайте натрошените бисквитки и бадемите в разтопеното масло. Разпределете равномерно получената смес в тортената форма (диаметър 26 см) и притиснете сместа, така че да се получи гладка повърхност. След това оставете блата да се охлади.

2

Пълнеж:

Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня на слаб огън. Разбийте крема сиренето с миксер до гладкост и добавяйте към него постепенно захарта и ванилената захар. След това разбийте яйцата едно по едно и царевичното нишесте Густин. Накрая добавете разтопения шоколад.

Разпределете 2/3 от крема върху охладения блат. Върху крема намажете ягодовия конфитюр на отстояние 4 см от стените на формата и намажете останалата част от крема. Печете около 45 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 190°C при горен и долен нагревател или на 170°C при горещ въздух.

3

Глазура:

След изпичане извадете сладкиша върху метална скара и оставете да се охлади 20 мин. Разбийте заквасената сметана, захарта и ванилената захар и разпределете върху повърхността на сладкиша. Върнете сладкиша да се допече за още 5 мин. във фурната. След изпичане оставете да се охлади върху метална скара и свалете ринга на формата. Преди сервиране украсете със свежи ягоди или цели плодчета.