Flag

Сладки „Полумесеци” с лешникова нуга

about 40 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Двойна наслада с нуга за когато ви се хапва нещо сладко
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
250 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
150 гкраве масло
100 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 бр.яйца
50 глешници смлени
3 гсол
Пълнеж
50 гтечен шоколад лешник
За поръсване
30 гпудра захар
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Маслено тесто

Picture - rezept-sladki-polumesec-leshnikova-nugal-step1.jpg

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разточете полученото тесто на кора с дебелина половин сантиметър върху набрашнения плот. Поставете здраво полиетиленово пликче върху тестото и през него изрежете полумесеци с ширина 1,5 см с кръгла форма с диаметър (Ø около 5 см) (Фиг. 1).


Picture - rezept-sladki-polumesec-leshnikova-nuga-step2.jpg

Подредете сладките върху хартия за печене и печете 12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.


След изпичане извадете полумесеците с хартията за печене върху метална решетка и оставете се охладят.

2

Пълнеж

Напълнете лешниковата нуга в здрава торбичка за замразяване и я разтопете на водна баня. След това отрежете едно ъгълче и намажете долната страна на полумесеците и слепете един с друг. Накрая украсете с останалата нуга и отгоре и поръсете с пудра захар.