“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Сладки подаръчета

Сладки за всеки вкус

120 сладки /бисквитки

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Сладки подаръчета

Маслено тесто:

350 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
200 г масло
1 бр. яйце

Овeсени сладки:

60 г фини овесени ядки
1 пак. захар с лимон Dr.Oetker

Шоколадови сладки:

50 г кувертюр
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

Фъстъчени сладки:

30 г ядки (осолени фъстъчени ядки)
30 г шоколадови парченца

Кокосово-портокалови сладки:

50 г кокосови стърготини
1 с.л. захар
1 с.л. ликьор (портокалов ликьор или портокалов сок)
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
30 г шамфъстък

Приготвяне

Приготвяне

4

Фъстъчени сладки:

С миксер натрошете отделно фъстъците, а после и шоколада. Смесете шоколада, фъстъците и едната четвърт тесто и разбъркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

5

Кокосово-портокалови сладки:

Нарежете с нож на парченца шамфъстъка. Замесете последната четвъртина тесто с кокосовите стърготини, захарта, ликьора, шамфъстъка и Финес-аромат портокалови корички. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

6

Печене:

Нарежете рулата на филийки с дебелина 1 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10-12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

1

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете захарта и яйцето и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на равни части.

2

Овесени сладки:

Сложете овесените ядки в купа и разбийте с миксер за кратко. Добавете еднотото тесто със захарта с лимон и объркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

3

Шоколадови сладки:

Начупете кувертюра на малки парченца и с миксер донатрошете. Добавете другата четвъртинка тесто с бурбонската ванилова захар и разбъркайте с миксера за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.