Flag

Сладка пита с круши

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Пълнени охлювчета със сочни круши за печене
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пълнеж
1 кгкруши
4 с.л.лимонов сок
25 гсушени червени боровинки
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
2 с.л.захар
100 млвода
Тесто със суха мая за печене
125 млпрясно мляко
125 гкраве масло
400 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
125 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 щипкасол
1 бр.яйца
Глазура
about 3 с.л.конфитюр от праскови
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Пълнеж

Обелете, почистете и нарежете крушите на малки кубчета и ги смесете с лимоновия сок и червените боровинки в тенджера. Сложете на котлона и разбърквайте в продължение на 10 минути на средна температура, докато омекнат. Смесете пудинга, захарта и разбъркайте с вода. Добавете получената смес към крушите и оставете отново да заври. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

2

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затопленото мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

3
Picture - Sladkish_krushi-1.jpg

Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и го разточете на правоъгълна кора с размери 40х30 см. Намажете пълнежа отгоре като оставяте 2 см по краищата (фиг. 1).

4
Picture - Sladkish_krushi-2.jpg

Навийте на руло откъм дългата страна и го нарежете на 8 еднакви парчета. Подредете ги в намазнена кръгла форма за печене с диаметър 26 см с отрязания край нагоре (фиг.2).


Печете 35 минути в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.


След изпичане извадете питата от формата и оставете да се охлади.

5

Глазура

Намажете повърхността със затопления конфитюр.