“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Шоколадови монети с боровинки

Сладко съчетание от шоколад с боровинки

about 15 сладки (/бисквитки)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Шоколадови монети с боровинки

Пълнеж:

125 г сушени плодове (червени боровинки /стафиди) (червени боровинки /стафиди)
50 г бадеми (смлени) (смлени)
75 г млечен шоколад (натрошен) (натрошен)
1 бр. яйца
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
½ ч.л. канела

Тесто:

375 г пшеничено брашно
150 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 бр. яйца
180 г масло
2 с.л. вода
2 с.л. какао Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Пълнеж

Нарежете на ситно боровинките и ги омесете с останалите продукти за пълнежа.

2

Тесто

Смесете брашното с останалите продукти без какаото и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две и омесете едната половина с какаото. Върху набрашнена повърхност разточете двете теста по отделно на правоъгълници с размери 20 х 10 см, поставете светлата кора върху какаовата и разточете внимателно с леко притискане до получаването на правоъгълник с размери 40 х 20 см. Намажете пълнежа върху полученото двойно тесто. Разрежете правоъгълника на две, така че да се получат 2 кори с размери 40 х 10 см. Навийте всяка на руло откъм дългата страна и ги оставете в хладилник за час.

Нарежете рулата на филийки с дебелина 1 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10 мин. в средата на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят. Може да съхранявате сладките в плътно затворени кутии за около 3 седмици.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта