“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Шоколадова тарта по ацтекски

Сладкиш с истински наситен шоколадов вкус

около 10 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Шоколадова тарта по ацтекски

Маслено тесто:

175 г пшеничено брашно
25 г какао Dr.Oetker
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
4 с.л. мед (кленов сироп)
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker
около 3 г сол (щипка)
125 г масло

Пълнеж:

350 г тъмен шоколад (тъмен шоколадов кувертюр)
375 г сметана (заквасена)
4 с.л. пудра захар
1 бр. канелена пръчица (1/2 – 2 ч.л. мляна канела)
2 с.л. мед (кленов сироп)
около 1 ч.л. чили (на прах)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

форма за тарта/пай (Ø 28 cm)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Смесете брашното, бакпулвера и какаото, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниска, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разстелете тестото в намаслената и набрашнена форма за пай и го оформете прилепяйки краищата му по стените на формата. Печете за около 25 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C на горещ въздух. След изпичане оставете блата във формата, за да се охлади.

2

Пълнеж:

Настържете на едро около 50 g от кувертюра (шоколада), а останилия накълцайте на дребно. Смесете заквасената сметана, канелената пръчица, кленовия сироп, чилито и ванилената захар в тенжера и поставете да заври. Отстранете горещата смес от огъня и разбъркайте и останалия кувертюр/шоколад в нея, за да се разтопи. Извадете канелената пръчица, объркайте до хомогенност с метална бъркалка и разпределете пълнежа върху охладения блат. Оставете сладкиша да стегне в хладилник и преди сервиране по желание украсете с още настърган на едро шоколад.