“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Шоко бисквитки

Шоколадово допълнение към следобедното кафе

about 15 сладки (/бисквитки)

изисква малко опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Шоко бисквитки

Маслено тесто:

250 г пшеничено брашно
50 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 с.л. сметана (заквасена) (заквасена)
175 г масло

Глазура:

100 г тъмен шоколад
½ с.л. олио

Маслен крем:

1 пак. Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
50 г захар
350 мл прясно мляко
175 г масло

Приготвяне

Приготвяне

1

Маслено тесто

Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте Густин и добавете останалите съставки. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто.

Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на кора с дебелина 3 мм и от него изрежете 30 кръгли сладки с диаметър 7,5 см. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете в средата на предварително загрята фурна около 13 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.

2

Глазура

Разтопете начупения шоколад с олиото на водна баня на слаб огън. Оставете да се охлади леко и глазирайте половината сладки. Оставете глазурата да се втвърди.

3

Маслен крем

Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но с 350 мл мляко. Готовия пудинг прехвърлете в купа и оставете да се охлади, като разбърквате от време на време. Разбийте с миксер маслото и лъжица по лъжица го добавяйте към пудинга, като разбърквате добре кремообразната смес. Напълнете крема в шприц или пош с накрайник „звезда" с диаметър 11 мм.

Върху неглазираните сладките с помощта на шприца разнесете крема спираловидно, така че да покрият повърхността им. Поставете върху тях като капаче глазираните сладки и с шприца поставете розичка за украса.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта

Топ 10 Рецепти Най-новите рецепти
1.
1.