“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Щрудел с боровинки и сметана

Нетрадиционен щруден

12 парчета (/парченца)

изисква малко опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Щрудел с боровинки и сметана

Тесто:

200 г пшеничено брашно
1 щипка сол
100 мл вода
1 бр. жълтъци
2 с.л. олио

Пълнеж:

250 г боровинки
3 бр. белтъка
75 г масло
75 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 бр. жълтъци
250 г извара
100 г сладкарска сметана
1 пак. Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker

Глазура:

100 г сладкарска сметана
1 бр. яйца
1 с.л. захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
50 г филирани бадеми

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Смесете брашното с останалите продукти и ги разбъркайте първоначално на ниска степен, а след това на висока до получаване на хомогенна смес. Загрейте вода в тенджера, изсипете водата и подсушете тенджерата. Застелете топлата тенджера с хартия за печене и поставете тестото върху хартията. Покрийте го с капак и го оставете за 30 минути.

2

Пълнеж

Измийте боровинките. Разбийте белтъка с миксер до втвърдяване. Разбийте маслото на пяна, добавете захарта и ванилената захар. Добавете жълтъка към сместа. Към тях разбийте изварата, сметаната и пудинга до получаване на хомогенна смес. Добавате белтъците и ги разбъркайте внимателнос метална бъркалка.

3

Разстелете тестото на около 60 х 50 см върху голяма кухенска кърпа. Разнесете пълнежа равномерно върху тестото и оставете около 5 см от краищата ненамазани. Разпределете равномерно боровинките. Навийте краищата на тестото навътре с помощта на кърпата. Щруделът се слага в предварително намазнена тава с размер 30 х 22 см във формата на буквата „u“.

Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух около 20 мин.

4

Глазура

Разбийте сметаната, яйцето, захарта и ванилената захар и залейте щрудела. Поръсете го с филирани бадеми и го върнете да се изпече. Печете около 45 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

Съвет: сервирайте с пудра захар.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта