“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Празнични пухкави хлебчета с Ементал

Ароматни, пухкави и вкусни, подходящи за предястие

около 18 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Празнични пухкави хлебчета с Ементал

Тесто със суха мая за печене:

100 г сирене Ементал настъргано
225 мл прясно мляко
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 бр. яйце
150 г заквасена сметана
½ ч.л. червен пипер
100 г шунка пушена на кубчета

Допълнително:

3 с.л. прясно мляко
около 50 г сирене Ементал настъргано

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

Смесете брашното и маята в купа. Добавете останалите продукти без шунката и сиренето Ементал. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Накрая разбъркайте шунката и сиренето за кратко с шпатула за тесто. Покрийте тестото с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Върху набрашнена повърхност замесете отново втасалото тесто за кратко. Разделете го на 18 равни топки и оформете малки хлебчета. С помощта на дървена лъжица направете дупка в средата и разтеглете до 3 см диаметър.

Наредете хлебчетата върху застлана с хартия за за печене тава. Намажете ги с млякото и поръсете с ементал. Печете около 25 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух.

След изпичане извадете хлебчетата с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.