“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пирожки

Закуска със стафиди, бекон и сметана

about 30 парчета (/парченца)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Пирожки

Маслено тесто:

225 г пшеничено брашно
150 г заквасена сметана
150 г масло

Пълнеж:

1 бр. лук
100 г бекон
50 г стафиди
100 г заквасена сметана
1 ч.л. Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
3 г сол (щипка) (щипка)
3 г черен пипер (щипка прясно смлян ) (щипка прясно смлян )

За намазване:

1 бр. жълтъци
1 бр. белтъка
1 ч.л. прясно мляко

Приготвяне

Приготвяне

1

Маслено тесто

В купа пресейте брашното. Добавете останалите продукти и разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на плоска пита и увийте във фолио. Оставете за 30 минути в хладилник.

2

Пълнеж

Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Нарежете и бекона на кубчета. Смесете лука, бекона, сметаната, стафидите и царевичното нишесте и овкусете със сол и пипер.

3

Върху леко набрашнена повърхност разточететестото на тънка кора и изрежете кръгчета с диаметър 8 см. В средата на всяко поставете малко от плънката. Намажете ръбчетата с разбит белтък. Затворете добре пирожката като притиснeте краищата й с помощта на вилица, така че при печене плънката да не излезе.Подреждайте пирожките в тава, застлана с хартия за печене.

4

Разбийте жълтъка с млякото и със сместа намажете повърхността на пирожките. Печете около 25 минути в средата на предварително загрята фурна на нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

5

След изпичане извадете пирожките с хартията за печене върху метална скара. Сервирайте пирожките топли.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта