“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пияно желе от френско грозде и малини

Желе с много вкусове

6 буркана (200 мл)

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Пияно желе от френско грозде и малини

Продукти:

650 мл сок от френско грозде (от приблизително 1100 г плодове)
250 г малини
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
100 мл вино (червено, десертно)
500 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте френското грозде, оставете да се отцеди и изронете зърната. В тенджера изсипете плодовете, добавете малко вода и загрейте при средна температура, докато плодовете си пуснат сока. Прецедете плодовата маса през ситна цедка, покрита с ленена кърпа или тензух. Премерете 650 мл от сока.

2

Измийте и почистете малините. Сложете в тенджера и полейте със сока от френско грозде. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Отстранете конфитюра от огъня и прибавете червеното вино. По желание можете да отстраните пяната.

3

Разпределете желето в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу за 5 мин.