“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пияни шоколадови кошнички с крем

Съставки

Съставки

за рецептата Пияни шоколадови кошнички с крем

Продукти:

100 г млечен шоколад
30 г масло
25 г какао Dr.Oetker
120 мл ликъор (Бейлис)
1 пак. Крем Оле шоколад Dr.Oetker
350 мл прясно мляко

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Разтопете на водна баня шоколада, маслото, какаото и 10мл от ликъора. Оставете сместа да изстива и пригответе 8 парчета фолио за свежо съхранение с размери 20х20 см. Подредете 4 парчета върху поднос или голяма тава, изсипете поизстиналия шоколад върху тях, разстелете го до получаването на кръгове и ги покрийте с останалите 4 парчета фолио.

Оставете ги за кратко в хладилник и след това ги сложете в 4 купи, като внимателно ги притиснете, за да добият тяхната форма. Поставете ги отново в хладилник до окончателното стягане на шоколада.

Пригответе Крем Оле според указанията на опаковката, но само с 300 ml мляко и 40 ml ликъор. Извадете вече втвърдените кошнички, отделете фолиото и разпределете крема в тях. Поръсете с малко скълцани бадеми или лешници и охладете за около 30 мин. в хладилник преди поднасяне.