“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ориенталско чътни с круши

Екзотичен сос

5 буркана (200 мл)

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ориенталско чътни с круши

Продукти:

600 г круши (почистени, претеглени)
50 г фурми без костилка
50 г смокини (сушени)
80 г лук (червен)
100 мл оцет (Балсамико Бианко)
125 мл сок (прецеден бистър ябълков сок)
2 бр. звезден анасон
10 г карамфил
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
500 г кафява захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
5 г сол
5 г черен пипер

Приготвяне

Приготвяне

1

Измийте, обелете, почистете и нарежете крушите на кубчета. Претеглете 600 г. Накълцайте на ситно сушените плодове. Обелете и нарежете лука на малки кубчета. Премерете оцета и ябълковия сок.

2

Смесете всички съставки и подправките в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги разбъркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. След като сместа кипне отново, чътнито трябва да ври 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Накрая разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута. Свалете чътнито от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги, ги обърнете с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.